Prodaja bilja

Prodaja bilja

Svake godine organiziramo prigodnu proljetnu ili jesensku prodaju viška biljnog materijala. Tijekom godine vrtlari uzgajaju i razmnožavaju biljke iz Zbirke vrta (stakleničke biljke, vrtne trajnice, grmovi i stabla) kako bi se održao kontinuitet u broju i raznolikosti svojta Zbirke. Višak uzgojenih biljaka prodajemo po vrlo povoljnim cijenama. Sav materijal je uzgojen i razmnožen klasičnim, ‘starinskim’ metodama, a zbog manjka adekvatnog prostora za uzgoj te biljke često ne izgledaju sjajno i bujno poput biljaka koje danas možete kupiti u cvjećarnama i vrtlarskim centrima. No izgled vara – naše su biljke zdrave i otporne i neće vam uginuti za godinu-dvije (što je čest slučaj kod biljaka uvezenih iz brojnih europskih rasadnika: te su biljke uzgajane prisilnim i brzim metodama s namjerom što veće zarade svake godine i najčešće ne žive dugo). Prilikom kupnje određene biljke, vrtlar će vas uputiti u pravilnu sadnju i uzgoj.

Budući da nismo rasadnik i cilj nam je prodati višak biljaka, nemamo inventar, tj. popis biljaka u ponudi. Stoga ne možemo telefonski davati informacije o dostupnosti određene biljke i količine u prodaji. No, ukoliko tražite nešto posebno poput velebitske degenije, slobodno nam se obratite!

MOLIMO PRIDRŽAVAJTE SE EPIDEMIOLOŠKIH PREPORUKA NOŠENJA MASKI I ODRŽAVANJA RAZMAKA.

Molimo pripremite sitan novac i ponesite torbe, košare ili cekere! Plastične vrećice ne prodajemo, ali ćemo ponuditi naše platnene torbe! PLAĆANJE je moguće u samo gotovini, kartice ne prihvaćamo.

Prodaja bilja održava se na PARTERU– ulaz u prodajni prostor je kod velike tužne sofore, a blagajne i izlaz na kraju krške kamenjare. Moguć je samo jedan smjer kretanja kako bi se izbjegla gužva.
Od ove godine ponovo imamo samo jedan ulaz/izlaz u Vrt, koji se nalazi kod starih izložbenis taklenika (istočni rub Marulićevog trga/Mihanovićeva ulica).

GODIŠNJA RASPRODAJA VIŠKA BILJA
sobne biljke, mesnatice, mesožderke, trajnice, drvenaste biljke
3.
 i 4. listopada (subota i nedjelja) 2020. od 10.00 do 14.00 h

U slučaju ružnog vremena, rasprodaja se odgađa za sljedeći vikend.

error: Preuzimanje sadržaja nije dozvoljeno.
Skip to content