Prodaja bilja

Prodaja bilja

Svake godine organiziramo prigodnu prodaju viška biljnog materijala, najčešće u rujnu. Tijekom godine vrtlari uzgajaju i razmnožavaju biljke iz Zbirke vrta (stakleničke biljke, vrtne trajnice, grmovi i stabla) kako bi se održao kontinuitet u broju i raznolikosti svojta Zbirke. Višak uzgojenih biljaka prodajemo po vrlo povoljnim cijenama. Sav materijal je uzgojen i razmnožen klasičnim, ‘starinskim’ metodama, a zbog manjka adekvatnog prostora za uzgoj te biljke često ne izgledaju sjajno i bujno poput biljaka koje danas možete kupiti u cvjećarnama i vrtlarskim centrima. No izgled vara – naše su biljke zdrave i otporne i neće vam uginuti za godinu-dvije (što je čest slučaj kod biljaka uvezenih iz brojnih europskih rasadnika: te su biljke uzgajane prisilnim i brzim metodama s namjerom što veće zarade svake godine i najčešće ne žive dugo). Prilikom kupnje određene biljke, vrtlar će vas uputiti u pravilnu sadnju i uzgoj.

Budući da nismo rasadnik i cilj nam je prodati višak biljaka, nemamo inventar, tj. popis biljaka u ponudi. Stoga ne možemo telefonski davati informacije o dostupnosti određene biljke i količine u prodaji. No, ukoliko tražite nešto posebno poput velebitske degenije, slobodno nam se obratite!

Molimo pripremite sitan novac i ponesite torbe, košare ili cekere! Plastične vrećice ne prodajemo, ali ćemo ponuditi naše platnene torbe!

Godišnja rasprodaja viška biljka 2023.

 

KADA
Planirana je za početak listopada 2023.

GDJE
Dvorište uz kolni ulaz Vrta (Runjaninova ulica) nasuprot Min. kulture (zapadni dio Vrta).

ŠTO

Višak biljaka iz zbirki Vrta

PLAĆANJE

U gotovini i karticama poslovnih banaka, uz izdavanje blok računa.

CIJENE

Od 2 do 200 EUR po biljci/rizomu, ovisno o veličini, rijetkosti, vrijednosti…

POSEBNE NAPOMENE

U prodajni prostor ulazi se s južne strane kolnog ulaza, a izlazi na mala vrata na sjevernoj strani.

Djelatnici će kontrolirati ulazak kako se u prodajnom prostoru ne bi stvarala velika gužva.

Molimo da ponesete vlastite vreće, cekere, košare, torbe….. jer ne prodajemo plastične vrećice!

Ulazak automobilima nije moguć – potražite parking u Runjaninovoj i Crnatkovoj ulici.

Skip to content