Prodaja bilja

Prodaja bilja

Svake godine organiziramo prigodnu prodaju viška biljnog materijala, najčešće u rujnu. Tijekom godine vrtlari uzgajaju i razmnožavaju biljke iz Zbirke vrta (stakleničke biljke, vrtne trajnice, grmovi i stabla) kako bi se održao kontinuitet u broju i raznolikosti svojta Zbirke. Višak uzgojenih biljaka prodajemo po vrlo povoljnim cijenama. Sav materijal je uzgojen i razmnožen klasičnim, ‘starinskim’ metodama, a zbog manjka adekvatnog prostora za uzgoj te biljke često ne izgledaju sjajno i bujno poput biljaka koje danas možete kupiti u cvjećarnama i vrtlarskim centrima. No izgled vara – naše su biljke zdrave i otporne i neće vam uginuti za godinu-dvije (što je čest slučaj kod biljaka uvezenih iz brojnih europskih rasadnika: te su biljke uzgajane prisilnim i brzim metodama s namjerom što veće zarade svake godine i najčešće ne žive dugo). Prilikom kupnje određene biljke, vrtlar će vas uputiti u pravilnu sadnju i uzgoj.

Budući da nismo rasadnik i cilj nam je prodati višak biljaka, nemamo inventar, tj. popis biljaka u ponudi. Stoga ne možemo telefonski davati informacije o dostupnosti određene biljke i količine u prodaji. No, ukoliko tražite nešto posebno poput velebitske degenije, slobodno nam se obratite!

MOLIMO PRIDRŽAVAJTE SE EPIDEMIOLOŠKIH PREPORUKA NOŠENJA MASKI I ODRŽAVANJA RAZMAKA.

Molimo pripremite sitan novac i ponesite torbe, košare ili cekere! Plastične vrećice ne prodajemo, ali ćemo ponuditi naše platnene torbe!

DNEVNA PRODAJA VIŠKA BILJA

Manja količina biljaka preostalih od jesenske rasprodaje viškova dostupna je na ulazu za posjetitelje

 

KADA
Od travnja unutar radnog vremena za posjetitelje.

GDJE
Biljke će biti posložene na zelenom prodajnom etažeru (polici) kod ulaza za posjetitelje, uz čuvarsku kućicu.

ŠTO
U prodaji će biti manje lončanice sukulenata (gasterije, aloji, agave, kaktusi itd.), kukcojedne biljke (‘mesožderke’), uglavnom rosike, endemi hrvatske flore uzgojeni s dozvolom Uprave za zaštitu prirode (velebitska degenija i fibigija)  te manja količina podanaka kultivara perunika.

PLAĆANJE
Plaćanje je moguće gotovinom u HRK, uz izdavanje blok računa od strane čuvara.

POSEBNE NAPOMENE
Plastične vrećice u Botaničkom vrtu već godinama ne dijelimo niti prodajemo pa donesite vlastite.
Račun R1 moguće je dobiti naknadno, za što je potrebno ostaviti podatke prilikom kupnje.

Skip to content