Prodaja bilja

Prodaja bilja

Svake godine organiziramo prigodnu proljetnu ili jesensku prodaju viška biljnog materijala. Tijekom godine vrtlari uzgajaju i razmnožavaju biljke iz Zbirke vrta (stakleničke biljke, vrtne trajnice, grmovi i stabla) kako bi se održao kontinuitet u broju i raznolikosti svojta Zbirke. Višak uzgojenih biljaka prodajemo po vrlo povoljnim cijenama. Sav materijal je uzgojen i razmnožen klasičnim, ‘starinskim’ metodama, a zbog manjka adekvatnog prostora za uzgoj te biljke često ne izgledaju sjajno i bujno poput biljaka koje danas možete kupiti u cvjećarnama i vrtlarskim centrima. No izgled vara – naše su biljke zdrave i otporne i neće vam uginuti za godinu-dvije (što je čest slučaj kod biljaka uvezenih iz brojnih europskih rasadnika: te su biljke uzgajane prisilnim i brzim metodama s namjerom što veće zarade svake godine i najčešće ne žive dugo). Prilikom kupnje određene biljke, vrtlar će vas uputiti u pravilnu sadnju i uzgoj.

Budući da nismo rasadnik i cilj nam je prodati višak biljaka, nemamo inventar, tj. popis biljaka u ponudi. Stoga ne možemo telefonski davati informacije o dostupnosti određene biljke i količine u prodaji. No, ukoliko tražite nešto posebno poput velebitske degenije, slobodno nam se obratite!

MOLIMO PRIDRŽAVAJTE SE EPIDEMIOLOŠKIH PREPORUKA NOŠENJA MASKI I ODRŽAVANJA RAZMAKA.

Molimo pripremite sitan novac i ponesite torbe, košare ili cekere! Plastične vrećice ne prodajemo, ali ćemo ponuditi naše platnene torbe!

RASPRODAJA VIŠKA BILJA 2021.

Rasprodaja kultivara perunika (i male količine ostatajka vanjskih trajnica) planirana je zadnje subote u rujnu ili prve subote ui listopadu.

Rasprodaja kukcojednih biljaka i sukulenata planirana je drugu ili treću subotu u listopadu.

Prodaje će se odvijati na prostoru uz upravnu kuću Vrta. Ulazak će biti moguć samo kroz kolni ulaz na Runjaninovoj ulici nasuprot Min. kulture (zapadna strana Vrta). Prodaje se odvijaju uz posebne epidemiološke mjere (ograničen broj osoba u prodajnom prostoru, poželjno je nositi maske na licu).

Količine biljaka su ograničene. Nismo u mogućnosti: unaprijed nuditi informacije o ponudi, rezervirati biljke unaprijed, čuvati biljke nakon kupnje do idućeg dana, omogućiti parkirna mjesta i ulazak vozilima, izdavati R1 račun na licu mjesta.

Potrebu izdavanje R1 računa molimo napomeniti prije kupnje i priredite podatke (R1 račun šalje se naknadno).

Plaćanje je moguće u HRK gotovinski, a planiramo onogućiti i kartično plaćanje.

Plastične vrećice ne prodajemo pa molimo ponesite vlastite trajne vrećice, cekere, košare, torbe…. 

error: Preuzimanje sadržaja nije dozvoljeno.
Skip to content