Lokacija i radno vrijeme

Zimsko mirovanje

Botanički vrt zatvara se za javnost 23. studenog 2020. zbog zimskog mirovanja

Javne zgrade u Vrtu

Izložbeni paviljon bit će otvoren za povremena događanja. Planirane izložbe odgađaju se za sljedeću godinu.

Javni zahod je obnovljen i otvoren za javnost. Molimo pridržavajte se epidemioloških uputa i perite ruke prije i nakon korištenja zahoda!

Viktorijina kuća (kupolasti staklenik) privremeno je nedostupan posjetiteljima zbog skučenosti prostora, ali bit će otvoren od srpnja kako bi se mogao razgledati divovski amazonski lopoč.

Lokacija i radno vrijeme

Botanički vrt PMF-a čini južni dio Zelene ili Lenucijeve potkove; prostire se od Miramarske ceste na istoku do Runjaninove ulice na zapadu, uz Mihanovićevu ulicu i Marulićev trg na sjeveru, dok mu južnu granicu čini željeznički nasip.

Ulaz

Ulaz/Izlaz u Vrt za posjetitelje nalazi se nalazi se nasuprot križanja Mihanovićeve ulice s istočnom stranom Marulićeva trga, kod izložbenog staklenika. Ulaz je prilagođen ulasku osoba s posebnim potrebama, ali i dječjim kolicima te parkiranju bicikala.

Kako do nas?

Budući da se Botanički vrt nalazi u središtu grada, do njega se lako može doći pješice, jednostavno slijedeći parkove Zelene potkove prema jugu. Do ulaza od Ilice dovest će vas zapadni perivoji Zelene potkove: Trg Republike, Trg Mažuranića i Marulićev trg. Dolazak osobnim vozilima je otežan jer su parkirališna mjesta ograničena na okolne ulice i trgove, u prvoj parkirnoj zoni. Najbliža javna garaža Importanne centra nalazi se uz Hotel Esplanade, s ulazom iz ulice Grgura Ninskog. Stižete li u Zagreb vlakom, jednostavno od Glavnog kolodvora krenite prema zapadu Mihanovićevom ulicom. Do Botaničkog vrta dovest će vas tramvajske linije br. 2, 4 i 9, a još veći broj linija dostupan je u obližnjoj Savskoj cesti. Možete izaći na stanici ‘Botanički vrt’ u Mihanovićevoj ulici (istok) ili na stanici ‘Vodnikova ulica’ (zapad).

Gdje se nalazimo?

Radno vrijeme

Vrt je za posjetitelje otvoren od 1. travnja do 1. studenog svake godine (po potrebi, zbog lošeg vremena ili drugih tehničkih problema, otvaranje može biti odgođeno za tjedan dana). Za lijepa vremena Vrt otvaramo u ožujku, a sezonu produljujemo do prosinca. Vrt je otvoren i blagdanima, osim na Veliku Gospu (15. kolovoza), Sisvete i Uskrs.
U slučaju ekstremnog vremena Vrt se zatvara za javnost zbog sigurnosti!

Kraj radnog vremena označava zatvaranje ULAZA  i u tom razdoblju svi posjetitelji moraju napustiti Vrt.

poštujte pravila ponašanja

Vrt je otvoren od proljeća do zime

Bicikle, romobile i sl. OBAVEZNO ostaviti uz stalke na ulazu u Vrt (zapadno od kioska)

Dva čuvara u obilasku kontinuirano čuvaju Vrt – molimo pridržavajte se pravila ponašanja

Za dodatne informacije obratite se čuvaru u kiosku

Plan vrta

error: Preuzimanje sadržaja nije dozvoljeno.
Skip to content