Radno vrijeme i ulaznice

Gdje se nalazimo?

Ulaz
Ulaz/Izlaz u Vrt za posjetitelje nalazi se nalazi se nasuprot križanja Mihanovićeve ulice s istočnom stranom Marulićeva trga, kod izložbenog staklenika. Ulaz je prilagođen ulasku osoba s posebnim potrebama, ali i dječjim kolicima te parkiranju bicikala.

Kako do nas?
Budući da se Botanički vrt nalazi u središtu grada, do njega se lako može doći pješice, jednostavno slijedeći parkove Zelene potkove prema jugu. Do ulaza od Ilice dovest će vas zapadni perivoji Zelene potkove: Trg Republike, Trg Mažuranića i Marulićev trg. Dolazak osobnim vozilima je otežan jer su parkirališna mjesta ograničena na okolne ulice i trgove, u prvoj parkirnoj zoni. Najbliža javna garaža Importanne centra nalazi se uz Hotel Esplanade. Stižete li u Zagreb vlakom, jednostavno od Glavnog kolodvora krenite prema zapadu Mihanovićevom ulicom. Do Botaničkog vrta dovest će vas tramvajske linije br. 2, 4 i 9, a još veći broj linija dostupan je u obližnjoj Savskoj cesti.

Radno vrijeme

Vrt je za posjetitelje otvoren u pravilu od ožujka do prosinca svake godine (po potrebi, zbog lošeg vremena ili drugih tehničkih problema, otvaranje može biti u travnju, a zatvaranje u studenom). Vrt je otvoren i blagdanima, osim na Veliku Gospu (15. kolovoza), Sisvete i Uskrs te Uskršnji ponedjeljak.
U slučaju ekstremnog vremena Vrt se zatvara za javnost zbog sigurnosti!

Kraj radnog vremena označava zatvaranje ULAZA  i do tada svi posjetitelji moraju napustiti Vrt.

Bicikle, romobile i sl. OBAVEZNO ostaviti uz stalke na ulazu u Vrt (zapadno od kioska)

Poštujte pravila ponašanja

Dva čuvara u obilasku kontinuirano čuvaju Vrt

Za dodatne informacije obratite se čuvaru u kiosku

Radno vrijeme

Ponedjeljkom i utorkom: 9.00 – 14.30 (zadnji ulazak 14.10)

Od srijede do nedjelje: 9.00 – 19.00 (zadnji ulazak 18.40)


ULAZNICE*

Regularna ulaznica – 2,00 EUR

Učenička/studentska ulaznica – 1,00 EUR

Sva djeca predškolske dobi i umirovljenici hrvatski državljani
(uz predočenje osobne ili umirovljeničke iskaznice) – besplatno

Tijekom školske godine (do 21. lipnja) ponedjeljkom i utorkom ulaz je besplatan.

 

*Ulaznica je neprenosiva i vrijedi od kupnje do izlaska iz Vrta

Plan vrta

1,2…..polja u arboretumu, IP-izložbeni paviljon, Je-jezerca, Sp-sistematsko polje, Cd-cvjetni spektar, Pe-peoniarij,Dv-dječji povrtnjak, Li-livadica, Jp-zen vrt u japanskom stilu, Fb-fontana s bazenima, Sk-viktorijina kuća, A1-alpinum, Eri-erikarij, M1-mediteranska kamenjara, M2-eumediteranska kamenjara, K-krška kamenjara, SM-submediteranska kamenjara, Cp-parter, WC-javni zahod
Skip to content