Donacije

Botanički vrt zadržava pravo neprihvaćanja predloženog teksta donatora, ukoliko ga smatra neprikladnim.

Javite nam se

Klupu ili biljku koju želite posvojiti možete izabrati sami ili u dogovoru s dr. sc. Vanjom Stamenkovićem kojemu se slobodno obratite za pomoć!

+385(0)1 4898 066

*godinom dana smatra se 12 mjeseci otvorenosti Vrta, od datuma sklapanja Ugovora o donaciji

Prikupljanje donacija odobreno je odlukom Kolegija Biološkog odsjeka PMF-a od 12. siječnja 2010., broj: 251-58-501-10-14

Sredstva donacije koriste se isključivo namjenski za potrebe unapređenja djelatnosti Vrta

Doniranje i posvajanje biljke ili klupe

Želite li darovati novac za uređenje Vrta ili vrijednu biljku, alat, sredstva za uzgoj….rado ćemo prihvatiti vašu pomoć. Prikupljanje donacija je već desetljećima uobičajena praksa u mnogim botaničkim vrtovima diljem svijeta. Građani, posjetitelji ili pravne osobe mogu doprinijeti poboljšanju djelatnosti Vrta, a za uzvrat mogu  „posvojiti“  klupu ili biljku iz naše zbirke. Sredstva prikupljena posvajanjem koristimo za obnovu starih građevina, uređenje klupa, kupnju alata itd. Posvojenje biljke ili klupe odvija se prema određenoj proceduri i određenim iznosima donacije, ali može se donirati i manji iznos – svaka kuna će nam dobro doći!

Doniranje manjih iznosa prema želji i mogućnosti donatora

Radujemo se svakoj najmanjoj novčanoj pomoći jer se  malo po malo može sakupiti dovoljno sredstva za nabavu vrijedne biljke, kvalitetnog alata, ali i skupljih aparata ili čak za obnovu neke vrijedne građevine u Vrtu, poput izložbenog staklenika! Ukoliko želite pridonijeti djelatnostima Vrta i njegovoj obnovi, možete donirati novčani iznos po volji, prema uputama na dnu stranice. Molimo da o vašoj donaciji obavijestite dr. sc. Vanju Stamenkovića putem e-pošte.

Nakon uplate donacije molimo pošaljite potvrdu dr.sc. Vanja Stamenkoviću. 
Za veće donacije može se pristupiti potpisivanja Ugovora o donaciji, a ime donatora se može objaviti na mrežnim stranicama Vrta i Fakulteta.

Donacija se ostvaruje uplatom na račun Fakulteta, prema sljedećim podacima:

Primatelj: Prirodoslovno-matematički fakultet, Horvatovac 102a, 10000 Zagreb
IBAN: HR5823600001101522208
Opis plaćanja / model: HR00
Poziv na broj odobrenja: 818163
Opis plaćanja: donacija i posvajanje biljke ili klupe u Botaničkom vrtu PMF-a

Program doniranja Vrta posvajanjem biljke ili klupe

donacija 500 kn posvojenje KLUPE na godinu dana* Ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na izabranoj klupi godinu dana)
donacija 2000 kn posvojenje KLUPE na PET godina (sezona) Zahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na izabranoj klupi pet godina)
donacija 200 kn posvojenje trajnice (uresnice, sukulente, mesožderke…) zbirke na godinu dana* Ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na biljci godinu dana)
donacija 400 kn posvojenje grma ili manjeg stabla iz zbirke na godinu dana* Ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na biljci godinu dana)
donacija 1500 kn posvojenje trajnice ili grma iz zbirke na pet godina Zahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na biljci pet godina)
donacija 1000 kn posvojenje STABLA iz zbirke na godinu dana Zahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na biljci godinu dana)
donacija 4000 kn posvojenje stabla iz zbirke na pet godina Zahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora (istaknuta na pet godina)
donacija 5000 kn vrijedna nova svojta za zbirku (obično uvoz iz stranih rasadnika) Zahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta trajno na biljci)
error: Preuzimanje sadržaja nije dozvoljeno.
Skip to content