Fotografiranje i najam prostora

Fotografiranje i najam prostora

Fotografiranje običnim foto-aparatima, ‘turistički’, dozvoljeno je na prostoru Vrta, uz poštivanje pravila ponašanja (Vrtnog reda). Fotografiranje i snimanje profesionalnom opremom nije dozvoljeno bez znanja uprave Vrta.

Fotografiranje uspomena u privatne svrhe

Tijekom sezone mladencima je omogućeno fotografiranje na javnim površinama Vrta sukladno pravilima ponašanja i vrtnome redu (skretanje sa staza i ulazak na kamenjare nije dozvoljen,s iznimkom erikarija; ulazak u staklenike nije dozvoljen, osimu Viktorijinu kuću, kad je otvorena javnosti). Moguća su i ostala fotografiranja u privatne svrhe, koja uključuju duže zadržavanje i profesionalnog fotografa (npr. fotografiranje djece za uspomenu, fotografiranje kluba ili povodom prve pričesti itd.).

Dozvolu za fotografiranje mora ishoditi fotograf, a ista vrijedi za određeni datum, plaćen broj sati fotografiranja i najviše šest osoba (mladenci, kumovi, fotograf i pomoćnik). Dozvola se može unaprijed preuzeti i platiti u upravi Vrta radnim danom od 8 do 14 sati ili se šalje e-poštom i naplaćuje na kiosku ulaza u Vrt na dan fotografiranja. Dozvolu je na zabilježeni dan fotografiranja potrebno uzeti sa sobom i predočiti ju čuvarima prilikom ulaska u Vrt (čuvari dobivaju kopiju dozvole).

Fotografi su dužni proučiti sve uvjete za ishođenje dozvole i fotografiranje u Vrtu, a u slučaju nejasnoća unaprijed saznati željene detalje u upravi Vrta. Preuzimanje dozvole i plaćanjem potpisnik potvrđuje da je proučio i prihvaća izrečene uvjete. Dozvola se u dogovoru s upravom Vrta može produžiti, tj. moguća je promjena datuma u slučaju vremenskih neprilika ili iz drugih opravdanih razloga. Povrat novaca nije moguć.

Profesionalno fotografiranje i najam prostora naplaćuju se prema važećem CJENIKU za 2024. godinu

Fotografiranje uspomena u privatne svrhe

Fotografiranje i snimanje u komercijalne svrhe (reklame, najave, editorijali i sl.) dozvoljeno je jedino uz suglasnost uprave Vrta. Uprava zadržava pravo izdavanja suglasnosti prema važećem cjeniku, a odlukom Fakulteta tematika snimanja mora biti povezana s temeljnim djelatnostima Vrta i Fakulteta (prirodoslovlje – biologija, botanika, hortikultura, promidžba Vrta itd.). Upite u vezi snimanja potrebno je poslati na službenu adresu Vrta ili izravno voditelju Botaničkog vrta, dr. sc. Vanji Stamenkoviću.
Nedozvoljena snimanja čuvari su dužni prekinuti do ishodovanja dozvole u upravi Vrta.

Fotografiranje modela, tj. raznih odjevnih predmeta, obuće ili šminke, bez obzira na svrhu i kasniju upotrebu materijala, nije dozvoljeno bez znanja i odobrenja uprave Vrta. Vrt ne služi kao zelena kulisa pa su čuvari dužni prekinuti svako snimanje koje nije opravdano dozvolom ishođenom u upravi Vrta. Iznimno, u svrhu izrade školskih projekata, zadataka i završnih radova, uz predočenje pismene zamolbe škole, odobravamo i ovakva snimanja.

Najam prostora

U Botaničkom vrtu postoji mogućnost najma vanjskih prostora te prostora izložbenog paviljona za potrebe manjih i ekskluzivnih događanja, domjenaka, predavanja i prezentacija. Budući da su staze uske, jedini veći vanjski prostori su staze na parteru te prostor kod izložbenog paviljona, na koje se može smjestiti stotinjak osoba. Prostor paviljona je prazan i dostupan za najam prije postavljanja izložbe u proljeće i u jesen, a tijekom sezone moguće je koristiti prostor koji nije zauzet.

Uprava Vrta zadržava pravo izdavanja suglasnosti za najam prostora, štiteći Vrt od neprikladnih sadržaja ili bilo kakvih događanja koja bi zbog prevelikog broja uzvanika mogla prouzročiti štetu našim zbirkama i Vrtu. Upite vezane za najam prostora potrebno je poslati na službenu adresu Vrta ili izravno voditelju Botaničkog vrta, dr. sc. Vanji Stamenkoviću.

Sva događanja mogu se odvijati najkasnije do 18.30h (17.00h u proljeće i jesen), odnosno do sumraka i zatvaranja Vrta za posjetitelje.

Uvjeti korištenja IZLOŽBENOG PAVILJONA opisani su u BROŠURI.

Skip to content