Prodaja bilja

Svake godine organiziramo prigodnu proljetnu ili jesensku prodaju viška biljnog materijala. Tijekom godine vrtlari uzgajaju i razmnožavaju biljke iz Zbirke vrta (stakleničke biljke, vrtne trajnice, grmovi i stabla) kako bi se održao kontinuitet u broju i raznolikosti svojta Zbirke. Višak uzgojenih biljaka prodajemo po vrlo povoljnim cijenama. Sav materijal je uzgojen i razmnožen klasičnim, ‘starinskim’ metodama, a zbog manjka adekvatnog prostora za uzgoj te biljke često ne izgledaju sjajno i bujno poput biljaka koje danas možete kupiti u cvjećarnama i vrtlarskim centrima. No izgled vara – naše su biljke zdrave i otporne i neće vam uginuti za godinu-dvije (što je čest slučaj kod biljaka uvezenih iz brojnih europskih rasadnika: te su biljke uzgajane prisilnim i brzim metodama s namjerom što veće zarade svake godine i najčešće ne žive dugo). Prilikom kupnje određene biljke, vrtlar će vas uputiti u pravilnu sadnju i uzgoj.

U stalnoj ponudi imamo i neke često tražene i popularne biljke, poput ginka. Takve klijance stare dvije godine prodajemo po cijenama puno nižim od onih u rasadnicima jer nam je glavni cilj širenje ‘vrtne’ kulture i općenito botanička edukacija, a ne zarada. Naravno, mlađe biljke (kad se radi o stablima) lakše se sade, ali imaju i manju novčanu vrijednost zbog svoje veličine. Manji izbor posebnih biljaka, npr. velebitske degenije i biljki mesožderki, bit će poput suvenira dostupan i u izložbenom paviljonu tijekom čitave sezone.

Prodajni prostor nalazi se uz središnje staklenike, u sjeverozapadnom dijelu partera. Molimo vas da u kupovinu ne dolazite vozilima jer nemamo dovoljno mjesta i osiguran parking, no namjeravate li kupiti veće količine biljaka, javite nam se!

PROLJETNA PRODAJA BILJA

Od 10. travnja 2019.

Radnim danom od 11.00 do 14.00 h.

Budući da nismo rasadnik i cilj nam je prodati višak biljaka, nemamo inventar, tj. popis biljaka u ponudi. Stoga ne možemo telefonski davati informacije o dostupnosti određene biljke i količine u prodaji. No, ukoliko tražite nešto posebno poput velebitske degenije, slobodno nam se obratite!

arrow_upward