Prodaja bilja

Svake godine organiziramo prigodnu proljetnu ili jesensku prodaju viška biljnog materijala. Tijekom godine vrtlari uzgajaju i razmnožavaju biljke iz Zbirke vrta (stakleničke biljke, vrtne trajnice, grmovi i stabla) kako bi se održao kontinuitet u broju i raznolikosti svojta Zbirke. Višak uzgojenih biljaka prodajemo po vrlo povoljnim cijenama. Sav materijal je uzgojen i razmnožen klasičnim, ‘starinskim’ metodama, a zbog manjka adekvatnog prostora za uzgoj te biljke često ne izgledaju sjajno i bujno poput biljaka koje danas možete kupiti u cvjećarnama i vrtlarskim centrima. No izgled vara – naše su biljke zdrave i otporne i neće vam uginuti za godinu-dvije (što je čest slučaj kod biljaka uvezenih iz brojnih europskih rasadnika: te su biljke uzgajane prisilnim i brzim metodama s namjerom što veće zarade svake godine i najčešće ne žive dugo). Prilikom kupnje određene biljke, vrtlar će vas uputiti u pravilnu sadnju i uzgoj.

U stalnoj ponudi imamo i neke često tražene i popularne biljke, poput ginka. Takve klijance stare dvije godine prodajemo po cijenama puno nižim od onih u rasadnicima jer nam je glavni cilj širenje ‘vrtne’ kulture i općenito botanička edukacija, a ne zarada. Naravno, mlađe biljke (kad se radi o stablima) lakše se sade, ali imaju i manju novčanu vrijednost zbog svoje veličine.

Prodaja bilja održava se u izložbenom paviljonu i na parteru. Parkiranje vozila moguće je u okolnim ulicama oko Vrta ili u javnoj garaži kod hotela Esplanade.

PRODAJA VIŠKA BILJA

Do daljnjega odgođena i planirana za jesen 2020.

Budući da nismo rasadnik i cilj nam je prodati višak biljaka, nemamo inventar, tj. popis biljaka u ponudi. Stoga ne možemo telefonski davati informacije o dostupnosti određene biljke i količine u prodaji. No, ukoliko tražite nešto posebno poput velebitske degenije, slobodno nam se obratite!


Warning: preg_match(): Compilation failed: invalid range in character class at offset 12 in /var/www/botanickivrt.biol.pmf.hr-FINAL/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/shortcodes/vc-basic-grid.php on line 171
arrow_upward Skip to content