Obilazak Vrta

Svake godine Vrt posjećuju brojne skupine različitih dobnih uzrasta i interesa; djeca predškolskog uzrasta, učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, građani, laici i stručnjaci. Za takve skupine organiziramo obilazak Vrta u pratnji stručnog vodiča.

Vodiči su educirani i certificirani studenti biologije (agronomije, šumarstva), dok skupine građana, studente i stručne skupine vode djelatnici uprave Vrta – botaničari, stručni savjetnici.

Budući da je broj kvalificiranih vodiča ograničen i nije u skladu s velikim brojem školskih posjeta, molimo vas za razumijevanje jer ova naša usluga ponekad nije dostupna svima, posebice ukoliko se planira istovremeni posjet s više većih razreda. MOLIMO VAS DA PROČITATE SVE UPUTE I UVJETE KORIŠTENJA OVE USLUGE PRIJE SLANJA UPITA!

Vrijeme organiziranog obilaska za sada je prilagođeno školskim posjetama pa se odvija radnim danom od 9 do 14 h. Uskoro planiramo omogućiti i popodnevne i subotnje obilaske.

Program: na obilasku se može doznati nešto o botaničkim vrtovima općenito, o povijesti našeg Vrta te o njegovim zbirkama, s naglaskom na najvažnije, najstarije i najinteresantnije biljke. Iako se u šetnji Vrtom prikazuje uvijek osnovni sadržaj, on se prilagođuje uzrastu i stručnosti posjetitelja.

Trajanje obilaska iznosi 45 – 60 minuta. U slučaju slabe kiše obilazak se može održati, a ukoliko želite odustati, molimo da nam to obavezno javite najmanje nekoliko sati prije dogovorenog termina.

Optimalan broj u grupi je deset, a najviše 15 osoba jer su staze u Vrtu uske. Stoga veće razrede (učenika) dijelimo na dvije skupine i na taj način svi mogu jednako sudjelovati u obilasku. Veći broj posjetitelja moguće je razvrstati u dva termina, ukoliko nije dostupan dovoljan broj vodiča za istovremeni obilazak.

Početak obilaska i doček skupine u pravilu je uvijek na glavnom ulazu Vrta (Mihanovićeva/Gundulićeva ulica).

Narudžba stručnog obilaska odvija se isključivo putem automatskog obrasca (upita) na dnu stranice, kojega treba poslati najviše SEDAM dana prije željenog termina. Zbog promjenjivih rasporeda vodiča ne možemo ugovarati termine tjednima i mjesecima unaprijed. Nakon zaprimljenog upita, provjerit ćemo dostupnost vodiča te vam se javiti s potvrdom rezervacije.

Turistički vodiči nisu ovlašteni da samostalno provode skupine Vrtom, bez znanja i dopuštenja uprave Vrta!

Molimo da s grupama dođete u dogovoreno vrijeme jer vodiči imaju popunjene rasporede i ne mogu produžiti obilazak za više od desetak minuta. Posjetiteljima iz drugih gradova i krajeva savjetujemo da prilikom ugovaranja termina imaju na umu gust promet na zagrebačkim prometnicama.

Cijene i način plaćanja

Plaćanje je moguće u gotovini (u kunama) nakon obilaska, uz izdavanje običnog računa (račun R1 izrađuje se po potrebi naknadno). Plaćanje uplatom po naknadno isporučenom R1 računu moguće je jedino uz prethodno dostavljenu (potpisanu i pečatiranu) narudžbenicu ili vaučer agencije.

Svakog prvog utorka u mjesecu u obilazak Vrta besplatno vodimo građane – pojedince koji se inače ne mogu organizirati za skupni posjet. Vodiči su botaničari, djelatnici uprave Vrta. Obilazak u pravilu traje 60 minuta. Najmanji broj prijavljenih osoba je 5, a najviše 15, a u slučaju većeg interesa moguće je organizirati dvije skupine. Najava je obavezna (detalji: okvir desno).

Besplatan obilazak Vrta za GRAĐANSTVO;
Svakog prvog utorka u mjesecu u 12.00 h

OBAVEZNA najava najmanje jedan dan unaprijed putem službene e-pošte ili telefona (kontakt) zbog organizacije dovoljnog broja vodiča. U slučaju kiše obilazak se odgađa!

Obilazak na HRVATSKOM jeziku13,00 kn po osobi (osobe u pratnji ne plaćaju, npr. nastavnici).
Za skupine s 10 i manje osoba obilazak na hrvatskom plaća se fiksno 130,00 kn.
Obilazak na ENGLESKOM jeziku(5€) u kunskoj protuvrijednosti, odnosno 37,00 kn po osobi.

Prijava obilaska Vrta uz stručnu pratnju


HrvatskiEngleski


PredškolarciOsnovnoškolci I-IVOsnovnoškolci V-VIIIStrukovni srednjoškolciGimnazijalciStudentiGrađaniTuristiStručnjaci


Gotovinom nakon obilaska (blok račun)Gotovinom nakon obilaska (naknadni R1 račun)R1 račun nakon obilaska (obavezna narudžbenica/vaučer)


arrow_upward