Obilazak Vrta

Svake godine Vrt posjećuju brojne skupine različitih dobnih uzrasta i interesa; djeca predškolskog uzrasta, učenici osnovnih i srednjih škola, studenti, građani, laici i stručnjaci. Za takve skupine organiziramo obilazak Vrta u pratnji stručnog vodiča.

Vodiči su educirani i certificirani studenti biologije (agronomije, šumarstva), dok skupine građana, studente i stručne skupine vode djelatnici uprave Vrta – botaničari, stručni savjetnici.

Budući da je broj kvalificiranih vodiča ograničen i nije u skladu s velikim brojem školskih posjeta, molimo vas za razumijevanje jer ova naša usluga ponekad nije dostupna svima, posebice ukoliko se planira istovremeni posjet s više većih razreda. MOLIMO VAS DA PROČITATE SVE UPUTE I UVJETE KORIŠTENJA OVE USLUGE PRIJE SLANJA UPITA!

Vrijeme organiziranog obilaska za sada je prilagođeno školskim posjetama pa se odvija radnim danom od 9 do 14 h. Mogući su obilasci i u popodnevnim terminima te vikendom, uz prethodni dogovor i po odgovarajućoj cijeni koju možete pogledati u CJENIKU

Program: na obilasku se može doznati nešto o botaničkim vrtovima općenito, o povijesti našeg Vrta te o njegovim zbirkama, s naglaskom na najvažnije, najstarije i najinteresantnije biljke. Iako se u šetnji Vrtom prikazuje uvijek osnovni sadržaj, on se prilagođuje uzrastu i stručnosti posjetitelja.

Trajanje obilaska iznosi 45 – 60 minuta. U slučaju slabe kiše obilazak se može održati, a ukoliko želite odustati, molimo da nam to obavezno javite najmanje nekoliko sati prije dogovorenog termina.

Optimalan broj u grupi je deset, a najviše 15 osoba jer su staze u Vrtu uske. Stoga veće razrede (učenika) dijelimo na dvije skupine i na taj način svi mogu jednako sudjelovati u obilasku. Veći broj posjetitelja moguće je razvrstati u dva termina, ukoliko nije dostupan dovoljan broj vodiča za istovremeni obilazak.

Početak obilaska i doček skupine u pravilu je uvijek na glavnom ulazu Vrta (Mihanovićeva/Gundulićeva ulica).

Narudžba stručnog obilaska odvija se isključivo putem automatskog obrasca (upita) na dnu stranice, kojega treba poslati najviše SEDAM dana prije željenog termina. Zbog promjenjivih rasporeda vodiča ne možemo ugovarati termine tjednima i mjesecima unaprijed. Nakon zaprimljenog upita, provjerit ćemo dostupnost vodiča te vam se javiti s potvrdom rezervacije.

Turistički vodiči nisu ovlašteni da samostalno provode skupine Vrtom, bez znanja i dopuštenja uprave Vrta!

Molimo da s grupama dođete u dogovoreno vrijeme jer vodiči imaju popunjene rasporede i ne mogu produžiti obilazak za više od desetak minuta. Posjetiteljima iz drugih gradova i krajeva savjetujemo da prilikom ugovaranja termina imaju na umu gust promet na zagrebačkim prometnicama.

Obilazak na HRVATSKOM jeziku radnim danom20,00 kn po osobi (osobe u pratnji ne plaćaju, npr. nastavnici).
Za skupine s 10 i manje osoba obilazak na hrvatskom plaća se fiksno 200,00 kn.
Obilazak na ENGLESKOM jeziku radnim danom40,00 kn po osobi.

Prijava obilaska Vrta uz stručnu pratnju

[contact-form-7 id=”3919″]
arrow_upward Skip to content