Zahvale posvojiteljima

Jul 8, 2020Obavijesti

Zahvala posvojiteljima – donatorima Botaničkog vrta PMF-a

Botanički vrt PMF-a srdačno zahvaljuje svim prošlogodišnjim i ovogodišnjim posvojiteljima biljaka i klupa te njihovim donacijama. Financijski zahtjevi funkcioniranja Vrta su veliki, a gradska godišnja dotacija predstavlja namjenska sredstva za redovito održavanje, što znači da tim novcem ne možemo financirati čitav niz aktivnosti i dobavu skupljih alata, strojeva, knjiga, računala itd. Stoga nam je svaki drugi oblik pomoći potreban i važan. Donacijama smo prošle godine kupili jedan nastavak za naš traktor i vrtlarski alat, a ove godine ćemo obaviti manje popravke na nekim građevinama koje su oštećene u ožujskom zemljotresu.

Svi donatori su nam jednako važni i svaka kuna dobrodošla, ali ističemo obitelj Jakšić i cijenimo njihovu dugogodišnju potporu posvajanjem najstarijeg stabla – starog hrasta lužnjaka (Quercus robur) na sistematskom polju.

Posebno se zahvaljujemo bračnom paru dr. Jan Hruška (su-osnivač poznate tvrtke za računalnu sigurnost Sophos) i Regula Voellm, na dosadašnjem posvojenju starih taksodija uz jezerca (Taxodium distichum) i velikodušnim donacijama u visini 13.000 kn. Dr. Hrušku stoga proglašavamo Zlatnim donatorom, a od ove godine i trajnim posvojiteljem australskog stribora ili volemije (Wollemia nobilis). Podsjećamo da je naš primjerak australskog stribora svečano zasađen 2014. u prisutnosti ambasadorice Australije, na dvadesetu godišnjicu otkrića tog ‘živog fosila’, ‘pinosaura’ i fascinantnog stabla te 125. godišnjicu utemeljenja Vrta.

 

IZLOŽBA

IZLOŽBA

IZLOŽBA ZAVRŠNIH RADOVA MATURANATAŠkole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu   Treću godinu za redom u suradnji...

read more
Koncert harfe

Koncert harfe

Koncert  u sklopu Zagrebačkog festivala harfe harfistice Doris Karamatić održat će se u izložbenom paviljonu u subotu 25....

read more
Skip to content