IZLOŽBA

Sep 26, 2023Obavijesti, Događanja, Usluge

IZLOŽBA UČENIČKIH RADOVA

Tijekom listopda u izložbenom paviljonu dostupna je izložba radova učenika Odjela tekstila Škole primijenjene umjetnosti i dizajna u Zagrebu pod nazivom ‘Kreativni inkubator’.

Odjel tekstila ovom izložbom prezentira stvaralaštvo učenika zadnjih nekoliko godina. Godine nakon potresa proveli smo i provodimo u dvorani ŠPUD-a. Razmješteni, no ipak smješteni, osmislili smo naše kreativne opcije s naglaskom na ostvarivo, ali i bitno. U reduciranim uvjetima rada, posvećeni mogućim i nemogućim oblicima djelovanja, našli smo se prisiljeni na stvaralaštvo u novonastaloj situaciji. Skupni i pojedinačni radovi nastali su kroz sinergiju našeg kreativnog inkubatora. Kakofonija zvukova nastave, stvorila je neku novu perspektivu. Istovremeno stvaramo, sanjamo, učimo i toleriramo, jer drugačije ionako ne znamo. U naizgled nemogućim uvjetima, nastalo je moguće. Prvobitni šok zamijenjen je znatiželjom, eksperimentom, prilagodbom, ne i odustajanjem. Naš hangar stvaralaštva obojili smo teksturama i oblicima skupnih misli i ideja. Izložbom želimo pokazati da možemo i da je ono što nam nikad ne nedostaje volja i pronalaženje rješenja za oblikovanjem. Žudnja je to za stvaranjem kroz niti, boje, teksture i likovno oblikovanje prostora i vremena koje se integriralo u nas. Vrijeme kojeg živimo je drugačije, ubrzano, nepredvidivo. Svaki dan je izazov. Izazov prostora, emotivnih situacija, stvaralački zapis onoga što jesmo i onog što možemo biti. Zapis zajedništva, tolerancije, uvažavanja.

Postav izložbe: Anita Parlov, prof. lik. kult. (ŠPUD)

Izložba je dostupna u izložbenom paviljonu
ponedjeljkom i utorkom od 10 do 14 h te od srijede do nedjelje od 12 do 17.30 h

Koncert harfe

Koncert harfe

Koncert  u sklopu Zagrebačkog festivala harfe harfistice Doris Karamatić održat će se u izložbenom paviljonu u subotu 25....

read more
Skip to content