Prodaja bilja

Prodaja bilja

Svake godine organiziramo prigodnu prodaju viška biljnog materijala, najčešće u rujnu. Tijekom godine vrtlari uzgajaju i razmnožavaju biljke iz Zbirke vrta (stakleničke biljke, vrtne trajnice, grmovi i stabla) kako bi se održao kontinuitet u broju i raznolikosti svojta Zbirke. Višak uzgojenih biljaka prodajemo po vrlo povoljnim cijenama. Sav materijal je uzgojen i razmnožen klasičnim, ‘starinskim’ metodama, a zbog manjka adekvatnog prostora za uzgoj te biljke često ne izgledaju sjajno i bujno poput biljaka koje danas možete kupiti u cvjećarnama i vrtlarskim centrima. No izgled vara – naše su biljke zdrave i otporne i neće vam uginuti za godinu-dvije (što je čest slučaj kod biljaka uvezenih iz brojnih europskih rasadnika: te su biljke uzgajane prisilnim i brzim metodama s namjerom što veće zarade svake godine i najčešće ne žive dugo). Prilikom kupnje određene biljke, vrtlar će vas uputiti u pravilnu sadnju i uzgoj.

Budući da nismo rasadnik i cilj nam je prodati višak biljaka, nemamo inventar, tj. popis biljaka u ponudi. Stoga ne možemo telefonski davati informacije o dostupnosti određene biljke i količine u prodaji. No, ukoliko tražite nešto posebno poput velebitske degenije, slobodno nam se obratite!

Molimo pripremite sitan novac i ponesite torbe, košare ili cekere! Plastične vrećice ne prodajemo, ali ćemo ponuditi naše platnene torbe!

 Jesenska prodaja viška biljaka

 

KADA
tijekom listopada 2023. u radnom vremenu Vrta za posjetitelje

GDJE
Na ulazu za posjetitelje, kod čuvarske kućice (bilje izloženo na policama)

ŠTO

SOBNO (STAKLENIČKO) BILJE, SUKULENTI (KAKTUSI, MLJEČIKE…) I MESOŽDERKE.
Rizomi (podanci) kultivara perunika, manja količina raznih drvenastih biljaka (grmovi i stabla) i vrtnih trajnica

PLAĆANJE

U gotovini, uz izdavanje blok računa.

CIJENE

Od 2 do 100 EUR po biljci/rizomu, ovisno o veličini, rijetkosti, vrijednosti…

POSEBNE NAPOMENE

Manje količine različitih biljaka bit će dostupne dok vanjske noćne temperature budu veće od desetak stupnjeva

Ne prodajemo vrećice pa molimo ponesite vlastite

Skip to content