Godišnja rasprodaja biljaka – prvi dio

Sep 21, 2021Događanja, Obavijesti

Godišnja rasprodaja viška križanaca ukrasnih PERUNIKA, manje količine drvenastih biljaka i endema održat će se u subotu 25. rujna 2021.

KADA
Prva godišnja tematska rasprodaja viška biljaka održat će se u subotu, 25. rujna 2021. od 9.00 do 12.00 h.

ŠTO
U prodaji će biti više od 50 kultivara, križanaca i vrsta perunika (rod Iris) Botaničkog vrta, koje su prerasle prostore u zbirkama Botaničkog vrta te ih je trebalo podijeliti. Cijene će se kretati između 10 do 70 kn po podanku, ovisno o veličini te starosti i vrijednosti pojedinog kultivara. Sve su perunike dio velike zbirke iridarija Botaničkog vrta, u kojemu od 1964. uzgajamo preko 250 različitih „imena“.

Uz perunike, prodavat će se i manja količina viška drvenastih biljaka (grmovi i stabla) za vanjske prostore te hrvatski endemi – velebitska degenija i njoj srodni trobridi sijedac (‘velika degenija’), s dozvolom Uprave za zaštitu prirode. Količina biljaka je ograničena, a prodaja završava najkasnije u 12.00 h, nakon čega se zatvaraju vrata kolnog ulaza.

GDJE
Prodajni prostor nalazit će se na zapadnoj strani Botaničkog vrta, uz kuću uprave: zainteresirani kupci ulazit će kroz kolni ulaz iz Runjaninove ulice (nasuprot Ministarstvu kulture i medija RH). Ulazak s vozilima nije moguć, ali je moguće naći parkirno mjesto u Runjaninovoj ili Crnatkovoj ulici. Tramvajska stanica „Vodnikova“ udaljena je svega 150 m od ulaza na prodajno mjesto. U prodajni prostor NEĆE SE MOĆI UĆI IZ PERIVOJA BOTANIČKOG VRTA zbog obveze provođenja propisanih epidemioloških mjera. Ulaz u Botanički vrt za posjetitelje koji ne dolaze na prodaju nalazi se na sjevernoj strani, kod starog staklenika (Mihanovićeva/Marulićev trg).

PLAĆANJE
Plaćanje je moguće gotovinom, a pokušat ćemo osposobiti i kartično plaćanje (Visa, Mastercard, Maestro) putem POS uređaja, što će ovisiti o brzini aktivacije naručenog uređaja (nadamo se da će do subote biti aktiviran od strane pružatelja usluge).

POSEBNE NAPOMENE
Plastične vrećice u Botaničkom vrtu već godinama ne dijelimo niti prodajemo, pa donesite vlastite cekere, košare, torbe… Kupljene biljke ne možemo za vas čuvati, niti rezervirati s odgodom plaćanja.
Račun R1 moguće je dobiti naknadno, za što je potrebno ostaviti podatke prilikom kupnje.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE
U prodajnom prostoru istovremeno će smjeti boraviti trideset osoba. Djelatnik Vrta na ulaznim će vratima propuštati kupce u prodajni prostor dinamikom kojom prethodni izlaze. Molimo održavanje razmaka od barem 1,5 m u prodajnom prostoru i redu čekanja na javnom prostoru izvan Vrta. Maske za lice nisu obavezne, ali su poželjne. Ponašanje osoba u redu čekanja izvan Vrta ne mogu kontrolirati djelatnici Vrta i PMF ne snosi odgovornost za eventualno kršenje epidemioloških mjera i preporuka.

 

Radno vrijeme – Uskrs

Radno vrijeme – Uskrs

USKRS podsjećamo da je Vrt tradicionalno ZATVOREN za javnost na blagdan Uskrsa i Uskršnjeg ponedjeljka. Radno vrijeme u...

read more
Skip to content