Godišnja rasprodaja biljaka – drugi dio

Sep 28, 2021Događanja, Obavijesti

Godišnja rasprodaja viška SUKULENATA, KUKCOJEDNIH BILJAKA, SOBNIH BILJAKA i preostalih biljaka iz prve rasprodaje (endemi, drvenaste vanjske biljke, lopoči, perunike) održat će se u subotu 2. listopada 2021.

KADA
Druga godišnja tematska rasprodaja viška biljaka održat će se u subotu, 2. listopada 2021. od 9.00 do 12.00 h.

ŠTO
U prodaji će biti mnoštvo sukulenata (kaktusi, mlječike, agave, stapelije itd.), od kojih neke vrlo rijetke i vrijedne. Također nudimo mnoge kukcojedne biljke (‘mesožderke’), uglavnom rosike, te ponešto ‘sobnog’ bilja iz zbirki naših toplih staklenika. Od prethodne prodaje ostalo je dosta drvenastih biljaka (grmova za vanjsku sadnju) te ponešto endema (velebitska degenije i fibigija ili ‘velika degenija’) s dozvolom Uprave za zaštitu prirode.

Količina biljaka je ograničena, a prodaja završava najkasnije u 12.00 h, nakon čega se zatvaraju vrata kolnog ulaza.

GDJE
Prodajni prostor nalazit će se na zapadnoj strani Botaničkog vrta, uz kuću uprave: zainteresirani kupci ulazit će kroz kolni ulaz iz Runjaninove ulice (nasuprot Ministarstvu kulture i medija RH). Ulazak s vozilima nije moguć, ali je moguće naći parkirno mjesto u Runjaninovoj ili Crnatkovoj ulici. Tramvajska stanica „Vodnikova“ udaljena je svega 150 m od ulaza na prodajno mjesto. U prodajni prostor NEĆE SE MOĆI UĆI IZ PERIVOJA BOTANIČKOG VRTA zbog obveze provođenja propisanih epidemioloških mjera. Ulaz u Botanički vrt za posjetitelje koji ne dolaze na prodaju nalazi se na sjevernoj strani, kod starog staklenika (Mihanovićeva/Marulićev trg).

PLAĆANJE
Plaćanje je moguće gotovinom i karticama (Visa, Mastercard, Maestro) putem POS uređaja.

POSEBNE NAPOMENE
Plastične vrećice u Botaničkom vrtu već godinama ne dijelimo niti prodajemo, pa donesite vlastite cekere, košare, torbe… Kupljene biljke ne možemo za vas čuvati, niti rezervirati s odgodom plaćanja.
Račun R1 moguće je dobiti naknadno, za što je potrebno ostaviti podatke prilikom kupnje.

EPIDEMIOLOŠKE MJERE
U prodajnom prostoru istovremeno će smjeti boraviti trideset osoba. Djelatnik Vrta na ulaznim će vratima propuštati kupce u prodajni prostor dinamikom kojom prethodni izlaze. Molimo održavanje razmaka od barem 1,5 m u prodajnom prostoru i redu čekanja na javnom prostoru izvan Vrta. Maske za lice nisu obavezne, ali su poželjne. Ponašanje osoba u redu čekanja izvan Vrta ne mogu kontrolirati djelatnici Vrta i PMF ne snosi odgovornost za eventualno kršenje epidemioloških mjera i preporuka.

 

Radno vrijeme – Uskrs

Radno vrijeme – Uskrs

USKRS podsjećamo da je Vrt tradicionalno ZATVOREN za javnost na blagdan Uskrsa i Uskršnjeg ponedjeljka. Radno vrijeme u...

read more
Skip to content