IZLOŽBA Tin Lukačević

Jun 27, 2022Događanja, Obavijesti, Usluge

IZLOŽBA STARIH FOTOGRAFIJA I FOTOGRAFSKIH TEHNIKA
U izložbenom paviljonu u sklopu izložbe završnih učeničkih radova Škole primijenjene umjetnosti i dizijna, otvorena je i izložba Tina Lukačevića, studenta Biološkog odsjeka PMF-a, o starim fotografskim tehnikama koje su korištene u Vrtu u prvoj polovici prošloga stoljeća. U zgradi Biološkog odsjeka nedavno je pronađena zbirka fotografija na staklu koje prikazuju kako je izgledao Vrt i što su sve zabilježili botaničari na svojim ekspedicijama u razdoblju od 1928. do 1954. godine. Iako je i sama tehnika izrade fotografija na staklu vrlo stara, pomoću još starije fotografske tehnike, cijanotipije, iz tih su fotografija izrađeni pozitivi. Uz samu postavu u paviljonu, dio fotografija na staklu je i digitaliziran pa izložbu možete pogledati i u virtualnom obliku na sljedećoj POVEZNICI.

Radno vrijeme paviljona: ponedjeljkom i utorkom od 10 do 14 h, od srijede do nedjelje od 12 do 18 h te subotom i nedjeljom od 14 do 18.30h.
Izložba je otvorena do 15. srpnja 2022.

 

 

ZIMOVANJE

ZIMOVANJE

BOTANIČKI VRT ZATVOREN JE ZA JAVNOST OD PONEDJELJKA 28. studenog 2022. zbog ZIMSKOG MIROVANJAOtvaranje sezone 2023. očekuje...

read more
Radno vrijeme Sisvete

Radno vrijeme Sisvete

BOTANIČKI VRT ZATVOREN JE ZA JAVNOST U PONEDJELJAK 31. listopada i na Sisvete u utorak 1. studenog. U nedjelju 30....

read more
Skip to content