Što sve nudimo

Budući da je ulazak u Vrt besplatan, svatko može doći nešto naučiti o zanimljivim biljkama i pritom uživati u bojama, oblicima i mirisima, uz dužno poštivanje pravila ponašanja, tj. vrtnog reda. One, koji samostalno žele doznati nešto više o povijesti Vrta, njegovim zbirkama i biljakma općenito, brojne informacije mogu pronaći na web stranicama te u našim publikacijama, a za najradoznalije preporučujemo obilazak Vrta uz stručnu pratnju.

Za predškolarce, učenike i studente organiziramo radionice prema dogovoru, a povremeno se održavaju i umjetničke radionice poput slaganja slika od cvjetnih latica (toMAgo), izrade origamija, fotografiranja biljaka itd.

Za uspomenu na posjet Vrtu priredili smo brojne suvenire, od razglednica i lijepih blokova do majici, vrećica i kišobrana, koji su dostupni u izložbenom paviljonu, upravi Vrta te u kiosku na glavnom ulazu. U paviljonu je tijekom sezone moguće kupiti i posebne biljke poput velebitske degenije, tropskih paprati i biljki mesožderki.

U proljeće i jesen održava se prigodna rasprodaja bilja, koja obično traje dva dana. Na rasporodaji nudimo različite trajnice, manju količinu stakleničkog bilja te veće lončanice koje su prerasle i više nam ne stanu u staklenike.

U Vrtu je dozvoljeno ‘turističko’ fotografiranje, no svako profesionalno fotografiranje za privatne ili komercijalne svrhe moguće je samo uz znanje i dozvolu uprave Vrta, uz naplatu prema važećem cjeniku.

U Vrtu je također moguće snimanje kraćih reklama, najava i sl., te održavanje prezentacija, predavanja i skromnih domjenaka, uz dogovor s upravom Vrta te naplatu prema važećem CJENIKU.

arrow_upward Skip to content