Doniranje posvajanjem biljke ili klupe

Mnogi posjetitelji izrazili su želju da darovanjem novca pomognu naš rad i uređenje Vrta. Zbog toga prikupljamo donacije, kao što  je već desetljećima uobičajena praksa u mnogim botaničkim vrtovima diljem svijeta. Na ovaj način dajemo mogućnost građanima i pravnim osobama da doprinesu poboljšanju djelatnosti Vrta, a za uzvrat mogu  „posvojiti“  klupu ili biljku iz naše zbirke. Sredstva prikupljena posvajanjem koristimo za obnovu starih građevina, uređenje klupa, kupnju alata itd.

Program doniranja Vrta posvajanjem biljke ili klupe

donacija 500 knposvojenje KLUPE na godinu dana*Ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na izabranoj klupi godinu dana)
donacija 2000 knposvojenje KLUPE na PET godina (sezona)Zahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na izabranoj klupi pet godina)
donacija 400 knposvojenje trajnice, grma ili manjeg stabla iz zbirke na godinu dana*Ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na biljci godinu dana)
donacija 1500 knposvojenje trajnice ili grma iz zbirke na pet godinaZahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na biljci pet godina)
donacija 1000 knposvojenje STABLA iz zbirke na godinu danaZahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na biljci godinu dana)
donacija 4000 knposvojenje stabla iz zbirke na pet godinaZahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora (istaknuta na pet godina)
donacija 5000 knvrijedna nova svojta za zbirku (obično uvoz iz stranih rasadnika)Zahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta trajno na biljci)

Botanički vrt zadržava pravo neprihvaćanja predloženog teksta donatora, ukoliko ga smatra neprikladnim.

*godinom dana smatra se 12 mjeseci otvorenosti Vrta, od datuma sklapanja Ugovora o donaciji

Prikupljanje donacija odobreno je odlukom Kolegija Biološkog odsjeka PMF-a

od 12. siječnja 2010., broj: 251-58-501-10-14

Sredstva donacije koriste se isključivo namjenski, sukladno sklopljenom

Ugovoru o donaciji

Prije uplate donacije, sukladno zakonu, potrebno je izraditi i potpisati UGOVOR O DONACIJI, a ime donatora se može objaviti na mrežnim stranicama Vrta i Fakulteta. Posvojenje se može obaviti i u roku od dan-dva, na temelju međusobnog povjerenja i bez obzira na naknadnu administraciju!

Donacija se ostvaruje uplatom na račun Fakulteta, prema sljedećim podacima:

Primatelj: Prirodoslovno-matematički fakultet, Horvatovac 102a, 10000 Zagreb
IBAN: HR5823600001101522208
Opis plaćanja / model: HR00
Poziv na broj odobrenja: 818163
Opis plaćanja: donacija – posvajanje biljke ili klupe u Botaničkom vrtu PMF-a

Klupu ili biljku koju želite posvojiti možete izabrati sami ili u dogovoru s
dr. sc. Vanjom Stamenkovićem kojemu se slobodno obratite za pomoć!

arrow_upward
error: © Botanički vrt