Doniranje posvajanjem biljke ili klupe

Mnogi posjetitelji izrazili su želju da darovanjem novca pomognu naš rad i uređenje Vrta. Zbog toga prikupljamo donacije, kao što  je već desetljećima uobičajena praksa u mnogim botaničkim vrtovima diljem svijeta. Na ovaj način dajemo mogućnost građanima i pravnim osobama da doprinesu poboljšanju djelatnosti Vrta, a za uzvrat mogu  „posvojiti“  klupu ili biljku iz naše zbirke. Sredstva prikupljena posvajanjem koristimo za obnovu starih građevina, uređenje klupa, kupnju alata itd.

Program doniranja Vrta posvajanjem biljke ili klupe

novčana donacija 400knposvojenje KLUPE na godinu dana*Ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na izabranoj klupi godinu dana)
novčana donacija 2000knposvojenje KLUPE na PET godina (sezona)Zahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na izabranoj klupi pet godina)
novčana donacija od 300knposvojenje trajnice, grma ili manjeg stabla iz zbirke na godinu dana*Ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na biljci godinu dana)
novčana donacija 3000knposvojenje trajnice ili grma iz zbirke na pet godinaZahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na biljci pet godina)
novčana donacija od 500/1000 ili više knposvojenje STABLA iz zbirke na pola godine/godinu danaZahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta na biljci godinu dana)
novčana donacija 4000knposvojenje stabla iz zbirke na pet godinaZahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora (istaknuta na pet godina)
novčana donacija 5000knvrijedna nova svojta za zbirku (obično uvoz iz stranih rasadnika)Zahvalnica Vrta; ukrasna gravirana pločica s imenom donatora i željenim tekstom (istaknuta trajno na biljci)

Botanički vrt zadržava pravo neprihvaćanja predloženog teksta donatora, ukoliko ga smatra neprikladnim.

*godinom dana smatra se 12 mjeseci otvorenosti Vrta, dakle od 1. travnja do 1. rujna sljedeće godine (pola godine računa se kao sezona od 1. travnja do 1. studenog)

Prikupljanje donacija odobreno je odlukom Kolegija Biološkog odsjeka PMF-a od
12. siječnja 2010.; broj: 251-58-501-10-14

Donacija se ostvaruje uplatom na račun Fakulteta, prema sljedećim podacima:

Primatelj: Prirodoslovno-matematički fakultet, Horvatovac 102a, 10000 Zagreb
IBAN: HR5823600001101522208
Opis plaćanja / model: HR00
Poziv na broj odobrenja: 818163
Opis plaćanja: donacija i posvoji biljku u Botaničkom vrtu

Klupu ili biljku koju želite posvojiti možete izabrati sami ili u dogovoru s
dr. sc. Vanjom Stamenkovićem.

arrow_upward