Gdje se nalazimo?

Botanički vrt PMF-a čini južni dio Zelene ili Lenucijeve potkove; prostire se od Miramarske ceste na istoku do Runjaninove ulice na zapadu, uz Mihanovićevu ulicu i Marulićev trg na sjeveru, dok mu južnu granicu čini željeznički nasip.

Ulaz

Ulaz/Izlaz u Vrt za posjetitelje nalazi se nalazi se nasuprot križanja Mihanovićeve ulice s istočnom stranom Marulićeva trga, kod izložbenog staklenika. Ulaz je prilagođen ulasku osoba s posebnim potrebama, ali i dječjim kolicima te parkiranju bicikala.

Kako do nas?

Budući da se Botanički vrt nalazi u središtu grada, do njega se lako može doći pješice, jednostavno slijedeći parkove Zelene potkove prema jugu. Do ulaza od Ilice dovest će vas zapadni perivoji Zelene potkove: Trg Republike, Trg Mažuranića i Marulićev trg. Dolazak osobnim vozilima je otežan jer su parkirališna mjesta ograničena na okolne ulice i trgove, u prvoj parkirnoj zoni. Najbliža javna garaža Importanne centra nalazi se uz Hotel Esplanade, s ulazom iz ulice Grgura Ninskog. Stižete li u Zagreb vlakom, jednostavno od Glavnog kolodvora krenite prema zapadu Mihanovićevom ulicom. Do Botaničkog vrta dovest će vas tramvajske linije br. 2, 4 i 9, a još veći broj linija dostupan je u obližnjoj Savskoj cesti. Možete izaći na stanici ‘Botanički vrt’ u Mihanovićevoj ulici (istok) ili na stanici ‘Vodnikova ulica’ (zapad).

Radno vrijeme

Vrt je za posjetitelje otvoren od 1. travnja do 1. studenog svake godine (po potrebi, zbog lošeg vremena ili drugih tehničkih problema, otvaranje može biti odgođeno za tjedan dana). Za lijepa vremena Vrt otvaramo u ožujku, a sezonu produljujemo do prosinca. Vrt je otvoren i blagdanima, osim na Veliku Gospu (15. kolovoza), Sisvete i Uskrs.
U slučaju ekstremnog vremena Vrt se zatvara za javnost zbog sigurnosti!

Kraj radnog vremena označava zatvaranje ULAZA  i u tom razdoblju svi posjetitelji moraju napustiti Vrt, najkasnije do 14.30, odnosno 19.00 h

people

ZIMSKO MIROVANJE: VRT JE ZATVOREN ZA JAVNOST OD 1. PROSINCA do PROLJEĆA

RADNO VRIJEME (Vrt je u pravilu otvoren od 9:00 h do sumraka, a najkasnije do 19:00 h)

OŽUJAK – Rano-proljetno radno vrijeme (do prve srijede nakon početka ljetnog računanja vremena)
ponedjeljak i utorak 9:00 – 14:30, srijeda – nedjelja 9:0 – 17:00

——————————————————————————-

TRAVANJ-RUJAN – Ljetno radno vrijeme
ponedjeljak i utorak 9:00 – 14:30, srijeda – nedjelja 9:0 – 19:00

LISTOPAD – Rano-jesensko radno vrijeme  (do početka zimskog računanja vremena)
ponedjeljak i utorak 9:00 – 14:30, srijeda – nedjelja 9:0 – 18:00

——————————————————————————

STUDENI – Kasno jesensko radno vrijeme (od zimskog računanja vremena)
ponedjeljak i utorak 9:00 – 14:30, srijeda – nedjelja 9:0 – 16:01

—————————————————————————–
PROSINAC-VELJAČA – Zimsko mirovanje
Vrt je zatvoren za javnost

access_time

Radno vrijeme izložbenog paviljona

Tijekom sezone u paviljonu su postavljene različite izložbe vezane za botaničke znanosti i struku, a u njemu su dostupne naše publikacije i brojni suveniri. Izložbeni paviljon otvoren je javnosti od srijede do nedjelje od 12:00, a zatvara se sat vremena prije zatvaranja Vrta, u 18:00h.
(17:00 u rano proljeće i jesen).

Plan Vrta

Na planu su označeni ulazi u Vrt te neke građevine: glavni ulaz (GU), pomoćni ulaz (PU), pješački most – istočni ulaz (MU), kolni ulaz (KU), upravna zgrada Vrta (UV), izložbeni paviljon (IP), informacijski kiosk (KI), javni zahod (WC) te željeznički nasip (HŽ). Detaljniji i veći plan Vrta s označenim poljima i dijelovima može se preuzeti na istaknutom linku.

Nacrt Botaničkog vrta

arrow_upward
error: © Botanički vrt