Gdje se nalazimo?

Botanički vrt PMF-a čini južni dio Zelene ili Lenucijeve potkove; prostire se od Miramarske ceste na istoku do Runjaninove ulice na zapadu, uz Mihanovićevu ulicu i Marulićev trg na sjeveru, dok mu južnu granicu čini željeznički nasip.

Ulazi

U Vrt je najbolje ući na njegov glavni ulaz (GU) na Mihanovićevoj ulici nasuprot završetku Gundulićeve ulice. Pomoćni ulaz (PU) bez stepenica, prilagođen ulasku osoba s posebnim potrebama, ali i dječjim kolicima te parkiranju bicikala, nalazi se nasuprot križanja Mihanovićeve ulice i istočne strane Marulićeva trga, kod izložbenog staklenika. Na istoku, kod izložbenog paviljona, u Vrt se može ući putem pješačkog mosta (MU), a radnim danom do 14 h otvoren je i kolni ulaz (KU) uz zgradu uprave, na Runjaninovoj ulici nasuprot Ministarstvu kulture. Ulazi su označeni na planu Vrta, u nastavku teksta.

Kako do nas?

Budući da se Botanički vrt nalazi u središtu grada, do njega se lako može doći pješice, jednostavno slijedeći parkove Zelene potkove prema jugu. Do glavnog ulaza od Ilice dovest će vas Gundulićeva ulica. Dolazak osobnim vozilima je otežan jer su parkirališna mjesta ograničena na okolne ulice i trgove, u prvoj parkirnoj zoni. Najbliža javna garaža Importanne centra nalazi se uz Hotel Esplanade, s ulazom iz ulice Grgura Ninskog. Stižete li u Zagreb vlakom, jednostavno od Glavnog kolodvora došećite do pješačkog mosta (istočni ulaz). Do Botaničkog vrta dovest će vas tramvajske linije br. 2, 4 i 9, a još veći broj linija dostupan je u obližnjoj Savskoj cesti. Možete izaći na stanici ‘Botanički vrt’ u Mihanovićevoj ulici (istok) ili na stanici ‘Vodnikova ulica’ (zapad).

Radno vrijeme

Vrt je za posjetitelje otvoren od 1. travnja do 1. studenog svake godine (po potrebi, zbog lošeg vremena ili drugih tehničkih problema, otvaranje može biti odgođeno za tjedan dana). Za lijepa vremena Vrt otvaramo u ožujku, a sezonu produljujemo do prosinca. Vrt je otvoren i blagdanima, osim na Veliku Gospu (15. kolovoza), Sisvete i Uskrs.
U slučaju ekstremnog vremena Vrt se zatvara za javnost zbog sigurnosti!

Kraj radnog vremena označava zatvaranje GLAVNOG ULAZA, a ostali ulazi se zatvaraju 15 minuta ranije i u tom razdoblju svi posjetitelji moraju napustiti Vrt.

people

ZIMSKO MIROVANJE: VRT JE ZATVOREN ZA JAVNOST OD 1. PROSINCA do PROLJEĆA

RADNO VRIJEME (Vrt je u pravilu otvoren od 9:00 h do sumraka, a najkasnije do 19:00 h)

OŽUJAK – Rano-proljetno radno vrijeme (do prve srijede nakon početka ljetnog računanja vremena)
ponedjeljak i utorak 9:00 – 14:30, srijeda – nedjelja 9:0 – 17:00

——————————————————————————-

TRAVANJ-RUJAN – Ljetno radno vrijeme
ponedjeljak i utorak 9:00 – 14:30, srijeda – nedjelja 9:0 – 19:00

LISTOPAD – Rano-jesensko radno vrijeme  (do početka zimskog računanja vremena)
ponedjeljak i utorak 9:00 – 14:30, srijeda – nedjelja 9:0 – 18:00

——————————————————————————

STUDENI – Kasno jesensko radno vrijeme (od zimskog računanja vremena)
ponedjeljak i utorak 9:00 – 14:30, srijeda – nedjelja 9:0 – 16:01

—————————————————————————–
PROSINAC-VELJAČA – Zimsko mirovanje
Vrt je zatvoren za javnost

access_time

Radno vrijeme izložbenog paviljona

Tijekom sezone u paviljonu su postavljene različite izložbe vezane za botaničke znanosti i struku, a u njemu su dostupne naše publikacije i brojni suveniri. Izložbeni paviljon otvoren je javnosti od srijede do nedjelje od 12:00, a zatvara se sat vremena prije zatvaranja Vrta, u 18:00h.
(17:00 u rano proljeće i jesen).

Plan Vrta

Na planu su označeni ulazi u Vrt te neke građevine: glavni ulaz (GU), pomoćni ulaz (PU), pješački most – istočni ulaz (MU), kolni ulaz (KU), upravna zgrada Vrta (UV), izložbeni paviljon (IP), informacijski kiosk (KI), javni zahod (WC) te željeznički nasip (HŽ). Detaljniji i veći plan Vrta s označenim poljima i dijelovima može se preuzeti na istaknutom linku.

Nacrt Botaničkog vrta

arrow_upward
error: © Botanički vrt