Loading Events

May 1 @ 09:00 - November 30 @ 17:00

U sezoni 2018. (svibanj – studeni) u izložbenom paviljonu bit će postavljena edukativno-popularizacijska izložba o razvoju biljnog svijeta, pod nazivom „Izgubljeni svjetovi – pradavni vrtovi devona, karbona i krede“

Kako bi privukao i zadržao pozornost dječjeg uzrasta te činio izravnu poveznicu s Botaničkim vrtom, prikaz razvoja Biljnoga carstva bit će osmišljen kroz prikaze tri kućna vrta – tri diorame, od kojih će svaka predstavljati „okućnicu“ iz jednog geološkog perioda: devona, karbona i krede. Što bi nam raslo oko kuće da se nenadano nađemo u pretpovijesnom vremenu? Koje bi nam cvijeće cvjetalo, koje povrće i voće uspijevalo? Koje bi nam štetočine nagrizale nasade, kakve životinje pasle na travnjaku? Bismo li uopće imali travnjak i krošnju za objesiti ljuljačku? Bismo li se u devonu okupali u jezeru? Gdje bismo se sunčali tijekom karbona? Bi li bilo pametno krajem krede udahnuti punim plućima?… i još mnogo toga! Nakon razgledane izložbe, zainteresirani mališani moći će riješiti mali kviz znanja te poslati Botaničkom vrtu svoje crteže i sastavke nadahnute evolucijom Biljnoga carstva. Najuspješnije ćemo na kraju sezone i nagraditi!

Izložba će biti predstavljena javnosti u svibnju 2018., prilikom otvaranja Osmog „Tjedna botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki“ i besplatno dostupna do kraja sezone svim posjetiteljima Vrta, u radno vrijeme paviljona.

Details

Start:
May 1 @ 09:00
End:
November 30 @ 17:00
Event Categories:
, ,
Event Tags:
, , , ,
arrow_upward